Ingrediente
Descriere
Când eram copii, deseori ne delecta mama și bunica cu aceste turte cu telemea, făcute pe tigaie. Am decis să mă "reîntorc la gustul copilăriei".
Etapele de gătit
pas 1. Se dă telemeaua prin răzătoare. Sau o puteți zdrobi cu furculița, dacă e un pic mai moale.
pas 2. Se adaugă în vasul cu telemea făina amestecată cu praful de copt. Dacă brînza nu e prea sărată, puteți adăuga și un pic de sare, cam jumătate de linguriță.
pas 3. Urmează laptele acru.
pas 4. Se amestecă până se obține un aluat nu prea vârtos, dar care nu se lipește de mâini. Lăsați să se odihnească 10 minute.
pas 5. Porționați aluatul in 6 părți, din care faceți biluțe. Le acoperiți cu un prosop.
pas 6. Din fiecare bilă faceți o turtă, în dependență de diametrul tigăii. Dar nu trebuie sa fie mai subțire de 1 cm.
pas 7. Se pune turta in tigaia cu ulei încins. Se lasă să se rumenească, la foc mediu.
pas 8. Apoi se intoarce pe cealaltă parte. Urmează toate turtele. Se scot pe șervețele de hârtie.
pas 9. Sunt delicioase calde, cu un păhar de suc de roșii sau cu smântână.
pas 10. Sau le puteți încălzi dimineața în cuptorul cu microunde ca sa le serviți la ceai. Poftă mare să aveți!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Rulada "Curcubeu"
O ruladă delicioasă cu gust de pizza,bună la dejun sau cină,dar si ca un aperitiv cînd vă vin oaspeti...
mai mult...Pateuri "Bombociki"
Pateuri Bombociki
mai mult...Pateuri "ca puful"
Mult timp în urmă am găsit această rețetă pe internet și m-a interesat denumirea lor. Numai după ce le-am pregătit și gustat...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.