Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ingrediente

Ardei gras 6 buc.
Ceapă 2 buc.
Morcov 2 buc.
Pasta de tomate 1-2 linguri
Orez 300 g
Suc de rosii 500 ml
Piept de pui 300 g
Sare și piper după gust
Frunze de dafin 1-2 buc.
Apă 200-300 ml
Pătrunjel verde după gust
Ulei 25-30 ml

Descriere

Ardeii umpluti cu piept de pui si orez o reteta consistenta si absolut delicioasa !

Etapele de gătit

pas 1. Se spala ardeii ,se indeparteaza coditele(cotoarele)si se curata de seminte. Cit timp se scurg de apa pregatim legumele.

pas 2. Sotam intr-o tigaie incinsa cu ulei pieptul de pui taiat cubulete ,citeva minute pe o parte si cealalta .

pas 3. Adaugam ceapa tocata si morcovul taiat cuburi mici,lasind la foc mic aproximativ 5-7 min.amestecind din cind in cind .Tot aici optional adaugam 1-2 linguri de pasta de rosii ,

pas 4. Curatim si spalam orezul de impuritati . Scurs bine de apa il amestecam intr-un bol cu legumele si pieptul de pui,condimentam cu sare si piper dupa gust .

pas 5. Umplem ardeii cu aceasta compozitie ,dupa care ii aranjam intr-o cratita /vas care nu alipeste.

pas 6. Amestecam sucul de rosii cu apa si putina sare ,apoi adaugam deasupra ardeilor in asa fel cit sa nu-i acopere ,adaugam frunza de dafin.

pas 7. Se pune cratita la foc ,dupa primul clocot ,flacara se reduce la foc mic . Se fierb aproximativ 60min.

pas 8. Se servesc calzi ,in combinatie cu smantina proaspata si patrungel (marar )tocat. POfta mare sa aveti !

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology