Ingrediente
Descriere
Chifle moi şi crocante în acelaşi timp.
Ingredientele sunt pentru 4 chifle.
Etapele de gătit
pas 1. Peste seminţele de in se toarnă apă fierbinte şi se lasă pentru 5 minute să se umfle. Drojdiile, zahărul şi 2 linguri de crupe de porumb se amestecă cu apa călduţă şi se lasă să se odihnească vreo 10 minute. În maiaua obţinută se adaugă uleiul, sarea, restul crupelor de porumb, seminţele de in şi făina. Se obţine un aluat moale care se acoperă cu peliculă şi se lasă să crească pentru o oră.
pas 2. Peste o oră aluatul îşi dublează volumul.
pas 3. Se împarte 4 biluţe.
pas 4. Se modelează chiflele...cu dosul palmei se face o adâncitură pe mijloc.
pas 5. Adâncitura se presară cu făină.
pas 6. Se aşează pe un prosop, separând chiflele ca în poză.
pas 7. Se acoperă cu prosopul şi se lasă să crească 30 minute.
pas 8. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade, apoi se măreşte temperatura până la 210 grade şi se lasă în cuptor pînă se rumenesc. Sub tavă se pune un vas cu gheaţă pentru ca chiflele să fie crocante.
pas 9. Gustoase...
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Crenvurşti în aluat
O amintire gustoasă din anii de şcoală...
mai mult...Brânzoaice sărate cu mărar
Am preluat ideea dintr-o rețetă de brânzoaice dulci și am adaptat-o preferințelor mele.
mai mult...Tutmanik - plăcintă bulgărească
O reţetă populară în Bulgaria, pentru o plăcintă pufoasă şi gustoasă.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.