Chifle ''Romanița''

Chifle ''Romanița''

Ingrediente

Lapte caldut 250 ml
Ouă 2 buc.
Drojdie uscata 2 lingurițe
Unt 70-100 g
Praf de sare după gust
Zahăr 100-170 g
Făină de grâu 500-750 g
Amestec de seminte după gust

Descriere

Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă.

Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt foarte apreciate la micul dejun sau o gustare la pachet alături de fructe.

Etapele de gătit

pas 1. Drojdia o amestecăm cu 1 lingură de zahăr, puțin lapte călduț și puțină făină. Omogenizăm și lăsăm la loc călduț până crește (această procedură numită și maia).

pas 2. Dupa ce maiaua este facută, adăugăm un ou bătut cu zahăr (adaăugați cantitatea la cât de dulci doriți sa fie), untul la temperatura camerei, restul laptelui și făină amestecată cu praful de sare. Esența sau zahăr vanilat la dorință. Adaugați 500g făină (depinde și ce fel de făină folosiți), dacă mai e necesar adaugați treptat până obțineți un aluat elastic. Framântăm bine, apoi aluatul îl lăsăm la dospit (într-un bol acoperit cu folie, lângă o sursă de caldură, puteți folosi cuptorul încălzit puțin și oprit) pentru o oră sau până când își dublează volumul.

pas 3. Aluatul crescut îl răsturnăm pe masa ușor înfăinată sau unsă cu ulei și-l împărțim în 12 părți egale. Fiecare bucată de aluat o modelăm, dându-i formă de bilă.

pas 4. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu unt, în formă de romaniță sau care doriți. Lăsăm chiflele în tavă, învelite cu un prosop curat pentru 30-60 minute sau până când își dublează volumul și apoi le ungem cu ou bătut, la dorință presărăm semințe care vă plac mai mult!

pas 5. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 30-35 minute sau până când se rumenesc frumos.

pas 6. Se pot servi asa sau cu gem, unt, nutella. Să aveți poftă și să încercați aceste chifle puhave și gustoase!

step6
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Ceres-Cheptene
    953
    Profil
    4
    Răspuns la comentariu № 3 utilizatorului Ludmila :
    Da au fost dulci, asa am vrut sa fie. Poti adauga putin sau chiar deloc Ludmila. Adăugat: 25.11.2015 21:17
    Răspuns
  • Ludmila
    439
    Profil
    3

    Sint dulci la gust? Daca le fac fara zahar?

    Adăugat: 25.11.2015 11:36
    Răspuns
  • Ceres-Cheptene
    953
    Profil
    2
    Răspuns la comentariu № 1 utilizatorului Olga :

    Ma bucur nespus de mult, ca ati incercat si va placut

    Adăugat: 23.11.2015 23:19
    Răspuns
  • Olga
    0
    Profil
    1

    ....am facut astazi "bulociki"dupa reteta ta Steliana,,,mia placut la nebunie cit de bine a crescut...

    Adăugat: 23.11.2015 19:47
    Răspuns

Reţete similare

Turtă cu dovleac
Turtă cu dovleac

Aluat: 50 gr. de unt, 50 gr. de zahar, 2 pliculețe de zahar vanilat, 1 ou, 1 linguriță de praf de copt, 150-200 gr. de fă...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology