Supă-cremă de dovleac cu rădăcina de țelină, ghimbir și busuioc
Autor : Mihaela Pruski
Etapele de gătit (60 min)
2
Ingrediente
Dovleac 1 kg
Radacina de telina 500 g
Ghimbir după gust
Frunze Busuioc proaspat după gust
Apă după gust
Descriere
Supa cremă din dovleac copt este o supă cu iz de toamnă, perioada dovlecilor plăcintari. Dovleacul pentru supă poate fi ori fiert ori copt, dar varianta cu pulpă coaptă ne place mai mult. Poate vă tentează să pregătiți și voi!
Etapele de gătit
pas 1. Am copt dovleacul si rădăcina de țelina in cuptor.
pas 2. Am dat legumele coapte, ghimbirul în blender și am adăugat apă până la consistența dorită.
pas 3. Am adăugat busuiocul mărunțit și condimente, precum sare și piper.
pas 4. La servit am adăugat un pic de parmezan.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Supă cremă de conopidă
Este o supă cremoasă, sățioasă și aromată.
mai mult...Supă de pește
Am încercat în Grecia și mi-a placut Doar că acolo erau mai mult de trei tipuri de pește
mai mult...Soleanca ruseasca
O mîncare ce dispare cu "Ura!" din farfurii,în special a doua zi după un festin...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.