Ingrediente
Descriere
Prima mea zeamă într-adevăr de casă. E prima dată când am avut curajul să fac tăiței.
Etapele de gătit
pas 1. Am pus carnea de gaină de casă la fiert, în apă rece pentru a obține bulion gustos. Am adăugat sare.
pas 2. Am scos carnea din bulion când era fiartă. În bulion am adăugat 2 cartofi curățați și tăiați felii și un ardei dulce întreg. Am lasat sa fiarbă un pic.
pas 3. Am adăugat morcovul tăiat rondele, căteva rondele de praz și am lăsat să fiarbă circa 7 min.
pas 4. Am adăugat taiețeii pregătiți din timp (la circa 300g făină am adăugat un ou și turnând câte un pic de apă rece cu sare, am framântat aluatul bine, l-am pus în frigider pe 2 ore, apoi l-am scos, l-am despărțit în mai multe bucăți. Am uns mâinele cu ulei de floarea soarelui și am uns fiecare bucată, apoi am întins cu sucitorul și am tăiat felii înguste, le-am aranjat pe o farfurie și am presărat făină.
pas 5. Am lăsat pe foc până au fost gata cartofii și tăiețeii și am adăugat sare după gust. Am presărat cimbru uscat și un vârf de linguriță de sare de lămâie, ca zeama să fie acrișoară. Am adăugat pătrunjelul tocat, am pus capacul și am oprit focul.
pas 6. Pentru a savura gustul adevăratei zame de casa serviți simplu, fără nimic, dar este binevenită și smântâna.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Bors rosu
Este un bors indragit de moldoveni, rusi, ucraineni cu multe legume, iar culoarea rosie fiind data de sfecla rosie. Gustos atit...
mai mult...Soleanca ruseasca
O mîncare ce dispare cu "Ura!" din farfurii,în special a doua zi după un festin...
mai mult...Gulaş unguresc
Reţeta clasică a gulaşului unguresc.
mai mult...
in pasul 2 scrie ca ati scos carnea din bulion cand era fiarta,da mai apoi nu e scris cand o puneti in zeama