Ingrediente
Descriere
Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul acestora. Vă recomand "o activitate gustoasă" pentru toată familia.
Etapele de gătit
pas 1. Se pregăteşte întîi maiaua. Se amestecă drojdiile cu 2 linguri de apă călduță, linguriţa de zahăr. Se lasă pentru vreo 10 minute.
pas 2. În alt bol amestecăm sucul de portocale, zeama de lămîie, praful de sare, 150 ml de apă şi uleiul. Se adaugă apoi maiaua.
pas 3. În compoziţia obţinută se adaugă făina şi se frămîntă o bilă de aluat. Se acoperă şi se lasă la călduţ pentru vreo 30 minute.
pas 4. Aluatul trebuie să-şi dubleze volumul.
pas 5. Se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Se tdecupează cercuri cu o formă sau un păhar. Pe jumătate din cercuri, se pune gem de caise.
pas 6. Se acoperă cu celelalte cercuri şi se lipesc marginile cu degetele sau cu o furculiţă.
pas 7. Se prăjesc în ulei încins. Se pun să se scurgă pe şerveţele de hîrtie.
pas 8. Se presară cu zahăr pudră. Se servesc calde. Sunt bune şi reci, dar calde ne-au plăcut mai mult. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Cornuri cu vișine

Cornurile după această rețetă se primesc foarte pufoase. Ele cresc văzând cu ochii.
mai mult...Mini cheesecakes

Mini Cheesecake-urile, sunt prajituri cu cremă fină de brânză si topping la preferință. Este o rețetă delicioasă și foarte a...
mai mult...Turtă cu scorțișoară

Nu pot să ocolesc copturile cu scorțișoară) E o nostalgie pentru copilărie, când era o mini-brutărie în care cocea...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.