Gogoşi cu gem (de post)

Gogoşi cu gem (de post)

Autor :

Ingrediente

Zahăr 1 lingurițe
Drojdie proaspătă 12 g
Suc proaspăt de portocale 50 ml
Suc de Lamaie 1 lingurițe
Ulei 2 linguri
Praf de sare 1 buc.
Făină de grâu 500 g
Dulceata (gem) de Caisă 200 g
Zahăr pudră 30 g
Ulei vegetal 0.5 l
Apă caldă 150 ml

Descriere

Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul acestora. Vă recomand "o activitate gustoasă" pentru toată familia.

Etapele de gătit

pas 1. Se pregăteşte întîi maiaua. Se amestecă drojdiile cu 2 linguri de apă călduță, linguriţa de zahăr. Se lasă pentru vreo 10 minute.

step1

pas 2. În alt bol amestecăm sucul de portocale, zeama de lămîie, praful de sare, 150 ml de apă şi uleiul. Se adaugă apoi maiaua.

step2

pas 3. În compoziţia obţinută se adaugă făina şi se frămîntă o bilă de aluat. Se acoperă şi se lasă la călduţ pentru vreo 30 minute.

step3

pas 4. Aluatul trebuie să-şi dubleze volumul.

step4

pas 5. Se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Se tdecupează cercuri cu o formă sau un păhar. Pe jumătate din cercuri, se pune gem de caise.

step5

pas 6. Se acoperă cu celelalte cercuri şi se lipesc marginile cu degetele sau cu o furculiţă.

step6

pas 7. Se prăjesc în ulei încins. Se pun să se scurgă pe şerveţele de hîrtie.

step7

pas 8. Se presară cu zahăr pudră. Se servesc calde. Sunt bune şi reci, dar calde ne-au plăcut mai mult. Poftă mare!

step8
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Învârtită cu măr
Învârtită cu măr

Demult mi-am dorit să prepar o învârtită, dar mă îngrijora lucrul anevoios cu aluatul foarte subțire și fin. Cu ...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology