Ingrediente
Descriere
Gogosi pufoase si aromate.
Etapele de gătit
pas 1. Se amesteca drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si restul de faina. Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 min.
pas 2. Dupa ce a dospit, aluatul pentru gogosi pufoase se intinde pe un blat cu faina de grosime de un deget subtire. Se decupeaza rondele cu o forma speciala sau un pahar cu marginile subtiri.
pas 3. Dupa ce le-am decupat,luatul pentru gogosi se mai lasa pe tava la dospit 10 min.
pas 4. Se incinge bine uleiul si se pun gogosile in uleiul fierbinte. Se intorc pe ambele parti pina cand devin aurii,se scot pe servetele absorbante,se presoara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fierbinti.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chifle- Dovlecei

Nu am putut merge pe lângă aceste chifle delicioase, și nu în zadar, ele s-au primit atât de pufoase și foaaarte...
mai mult...Plăcintă

Pt o zi obișnuită sau masa de sărbătoare. E o rețetă simplă, ușor de preparat, ieftină. Sper sa placă
mai mult...Prăjitură de ciocolată cu zmeură

O combinaţie extraordinar de delicioasă de ciocolată şi zmeură ce o să vă îmbunătăţească dispoziţia. Reţeta ornamentelor...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.