Ingrediente
Descriere
Sincer nu știu oameni, care nu iubesc lasagna))
Și gustos, și frumos)
Etapele de gătit
pas 1. În primul rând trebuie să faceți sau să cumpărați carne tocata. Aceasta depinde deja de timpul de care dispuneti si dorință.
pas 2. Acum pregăti roșiile. Puneti tomatele in apă clocotită pentru câteva minute. Apoi le scoateți pe o farfurie si le lăsati să se răceasca, dupa care trebuie să scoateți coaja.
pas 3.
pas 4. Le-am maruntit într-un blender. Este important să nu exagerați și să nu le faceti spumă.
pas 5. Ceapa se mărunțește și se prăjește în ulei de măsline.
pas 6.
pas 7. Se adauga usturoiul si se prajeste un minut, dupa care trebuie scos.
pas 8. Se adaugă carne tocată și se prăjește. Carne tocata se va face bulgări, deci acestia trebuiesc mărunțiți pentru uniformitate. Se adauga imediat nucsoara, sare și piper. Se prajeste timp de 7 minute. Imbogatim aroma cu scortisoara pe vârful cuțitului. Ea ofera o aroma slaba, dar gustul devine mai bogat.
pas 9. Se adauga rosiile si se inabuseste timp de 7-10 minute.
pas 10. Sosul este gata, se scoate de pe foc si se lasă să se raceasca putin. Ideal ar fi să luati un mână de busuioc proaspăt si sa-l adăugati in Bolognese tocat mărunt.
pas 11. Sa pregatim sosul Béchamel. Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Treptat se toarnă laptele cald, se amesteca bine sa nu aiba cocoloase, se adaugă nucsoara, sare, si se pune la fiert la foc mic, amestecand constant sa nu să se ardă.
pas 12. Foile de lasagna se fierb un pic, nu mai mult de 1-2 minute și se scot imediat. Asa imi place cel mai mult, dar depinde de preferintele fiecaruia. In forma se toarnă un pic din sosul Béchamel
pas 13. Foile se aranjează
pas 14. Le acoperiti cu Bolognese
pas 15. Iarăși se toarna sos béchamel.
pas 16. Alternati straturile de foi si sos pana la ultimul. Între straturi mai puteți pune mozzarella, care va face lasagna voastra mai gustoasă. Acoperiti ultimul strat cu restul sosului bechamel.
pas 17. Se pune la cuptor pentru 40 de minute la 180°C
pas 18. Timp de 10 minute înainte de a scoate lasagna, se presoara cu parmezan ras.
pas 19. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pizza
Nu știți ce să pregătiți pentru cină? Pregătiți pizza! Umplutura e mereu diferită și adesea din ceea ce aveți în frigider...
mai mult...Fettuccini homemade
Pastele ca și alte bucate pregătite în condiții de casă sunt foarte gustoase si sănătoase deoarece știm exact ce ingrediente...
mai mult...Spaghete în crenvuști
Simplu și ușor
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.