Ingrediente
Descriere
Această rețetă rămâne a fi una dintre cele mai solicitate în rândul bărbaților. Simt că soțul mă iubește pe zi ce trece tot mai mult :)
Etapele de gătit
pas 1. Pentru mititei se folosește carnea de vită (nu vițel). Carnea de porc se alege mai grasă, așa încât raportul carne/grăsime să fie 1:1. Carnea se dă prin mașina de tocat.
pas 2. Se frământă cam 20-30 de minute, adaugând supa de vită rece (se poate înlocui cu apă rece). Pasta de mici este bine frământată când are aspect ca un aluat. Se amestecă într-un castron ambele tipuri de carne, piperul, cimbrul, sarea, usturoiul bine zdrobit și 2-3 linguri de supă rece de vită. Se framântă energic și, când pasta începe să se formeze, se adaugă bicarbonatul de sodiu și se încorporează supa treptat.
pas 3. Când amestecul e bine frământat se presează bine, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 12 ore.
pas 4. Micii se pot forma cu mâinile unse cu ulei, de dimensiune egală, care să fie la fel de groși pe toată lungimea lor, cu diametru de 3-4 cm.
pas 5. Mititeii se pregătesc la foc mare la grătar pe fiecare parte 2-3 minute. Îi întoarceți cu cleștele de 3 ori, așa încât să prindă crustă peste tot.
pas 6. Cartofii i-am curățat de coajă, i-am tăiat în 4 bucăți și i-am condimentat cu piper și sare.
pas 7. În tavă am turnat untura de rață condimentată cu rozmarin și am adăugat cartofii. I-am dat în cuptor și am fixat 30 minute la 180 grade.
pas 8. Mazărea conservată am spalat-o bine sub un jet de apă și am pus-o într-un bol adânc.
pas 9. Am curățit 2 bucăți mici de ceapă albă, le-am tăiat și le-am adăugat la mazare. Am asezonat cu sare și oțet din vin roșu după gust. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Fasole bătută
O mâncare tradițională delicioasă și o sursă excelentă de proteine, fibre și carbohidrați complecsi, cu multe beneficii pent...
mai mult...Covrigei cu surpriză
O combinație dintre covrigi și pârjoale
mai mult...Pelmeni
Cei mai gustoși pelmeni sunt cei făcuți cu mîinile proprii.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.