Ingrediente
Descriere
Nu știți ce să pregătiți pentru cină? Pregătiți pizza!
Umplutura e mereu diferită și adesea din ceea ce aveți în frigider puteți prepara o pizza foarte delicioasă și sățioasă.
Etapele de gătit
pas 1. Umplutră: aici totul depinde de preferințele Dumneavoastră, eu voi scrie aici ingredientele pe care le-am avut. Pastă de tomate – 2 linguri, Cașcaval Mozzarella, Ciuperci, Măsline, Roșii, Ardei grași, Ardei iute.
pas 2. Drojdiile, zaharul și sarea se amestecă, se toarnă apă caldă.
pas 3. Semolina – există opinii contradictorii dacă grișul și semolina sunt sinonime. Cuvântul ”semolina” provine din italienescul ”semola”, ceea ce se traduce ca ”cereale”. La drept vorbind, e făină preparată din soiuri tari de grâu: boabele mai întâi se umezesc, se macină, apoi se usucă și se cern. Măcinarea e destul de mășcată. Grișul se obține prin aceeași metodă, cu aceeași măcinare, însă el poate fi produs din soiuri tari de grâu, soiuri fine de grâu sau amestecul lor, așa că putem afirma că grișul e tot semolina. De asemenea, există semolina produsă din porumb și orez. Așa că nu ar trebui să punem egalitate între griș și semolina. Însă aceste ingrediente se aseamănă și în unele cazuri semolina poate fi substituită cu griș. Astfel de făină de grâu se utilizează pentru prepararea pastelor, gnocchi, se adaugă în aluat de pizza, deserturi și copturi. (c)
pas 4. Amestecăm două tipuri de făină și unim cu partea lichidă a aluatului.
pas 5. Frământăm cam 5 minute un aluat elastic.
pas 6. Acoperim cu peliculă alimentară și lăsăm în loc cald pentru 1,5 ore.
pas 7. Mărunțin umplutura, tot ce vă este pe gust.
pas 8. Pasta de tomate o dizolvăm cu puțină apă.
pas 9. Aluatul e gata.
pas 10. Îl întindem în blat subțire și îl aranjăm pe o tavă sau o formă specială pentru pizza
pas 11. Dacă vă doriți un aluat pufos, lăsați blatul așa, dacă preferați unul subțire, ca al meu, trebuie să-l străpungeți de câteva ori cu furculița.
pas 12. Ungem blatul cu pastă de tomate.
pas 13. !!! Eu am preparat o variantă simplificată, motiv din care nu am ras cașcaval peste blat după pastă de tomate, însă e nevoie de el, în primul rând pizza va fi ma suculentă, în al doilea rând umplutura va fi fixată pe loc, iar în al treilea – e mai gustos așa) Aranjăm umplutura
pas 14. Deasupra mozzarella
pas 15. Așa cum mie și soțului ne place să ardă, eu am adăugat ardei iute deasupra.
pas 16. Cuptorul îl încălzim până la 220 de grade, coacem 20-25 de minute.
pas 17. Serviți cu plăcere!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pizza cu broccoli, ciuperci și prosciutto
Este prima pizza făcută de mine, dar pe care soțul a îndrăgit-o! Îndeosebi mi-a plăcut modalitatea de a prepara aluatu...
mai mult...Pizza cu bacon și ou
Rețetă simplă de aluat, potrivită pentru diferite toppinguri!
mai mult...Pizza ”Capricioasa”
Gustul veritabilei pizza italiana la Dumneavoastră acasă. Una din preferatele mele.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.