Ingrediente
Descriere
Am preparat aceasta pizza fără semolina și mi-a plăcut mai mult.
De ce 50/50? Pentru că preferințele gustative ale soțului diferă mult de ale mele, motiv din care am preparat jumătate de pizza după gustul lui, iar jumătate după al meu.
Etapele de gătit
pas 1. Sos: Pastă de tomate – 3 linguri, Apă – 1 lingură, sare. Umplutură: I-a parte: Ciuperci marinate (șampinion), roșii, măsline, ardei, șuncă, salam ”lacta”; a II-a parte: salam afumat, prosciutto, măsline, roșii, mozzarella, ardei iute.
pas 2. Drojdiile, zahărul și sarea se amestecă cu apă caldă și se lasă pentru 15 minute.
pas 3. După 15 minute.
pas 4. Se adaugă ulei de măsline și făină. Eu folosesc așa făină.
pas 5.
pas 6.
pas 7. Se frământă un aluat elastic.
pas 8. Aluatul se pune în vas și se acoperă cu peliculă alimentară. Pentru un rezultat mai rapid, eu amplasez vasul în altul mai mare cu apă fierbinte.
pas 9. Umplutura
pas 10. Am luat Mozzarella de la același producător de la care am procurat brânza, tot sortimentul lor e gustos.
pas 11. Se dă prin răzătoare măruntă.
pas 12. Aluatul este gata.
pas 13. Pasta de tomate se dizolvă cu apă și se sărează.
pas 14. Aluatul se întinde cu un sucitor.
pas 15. Blatul se pune pe tavă și se înțeapă cu furculița.
pas 16. Ungem blatul cu sos din abundență, marginile eu le-am uns cu ulei.
pas 17. De data asta am decis să uit de calorii și să presar și blatul cu mozzarella.
pas 18. Aranjăm umplutura.
pas 19. Deasupra presărăm cu mozzarella și bucățele de ardei iute.
pas 20. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 20-25 de minute.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Spaghete în crenvuști
Simplu și ușor
mai mult...Pizza
Nu știți ce să pregătiți pentru cină? Pregătiți pizza! Umplutura e mereu diferită și adesea din ceea ce aveți în frigider...
mai mult...Pizza
Astazi va prezint o reteta simpla si usoara de pizza.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.