Ingrediente
Descriere
Această turtă deschisă, pe un blat fărâmicios fin, cu umplutură din șampinioni, poate fi servit drept un mic dejun copios, un prânz sau o cină. Se consumă tot atât de rapid precum și se gătește.
Etapele de gătit
pas 1. Tăiem untul cubulețe și adăugăm făină cernută.
pas 2. Adăugăm smântâna și praf de sare.
pas 3. Frământăm aluatul, înfășurăm în peliculă alimentară și lăsăm la frigider pentru jumătate de oră.
pas 4. Spălăm ciupercile și le tăiem bucățele.
pas 5. Câteva ciuperci de dimensiuni egale le putem păstra pentru decor.
pas 6. Mărunțim ceapa și o prăjim împreună cu ciupercile într-o cantitate mică de ulei până la evaporarea apei.
pas 7. Preparăm sosul. Batem ouăle, adăugăm frișcă, amestecăm bine. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare măruntă. Sărăm și piperăm după gust.
pas 8. Scoatem aluatul din frigider și îl aranjăm uniform în forma de copt unsă cu ulei (a mea are 28 cm), formăm margini înalte. Străpungem aluatul cu furculița.
pas 9. Aranjăm ciupercile.
pas 10. Turnăm sosul.
pas 11. Turta poate fi decorată cu ciupercile întregi păstrate în prealabil (prăjite preventiv separat) și verdeață.
pas 12. Coacem turta 50-60 de minute la temperatura de 180 de grade. Important! În timpul coacerii umplutura se poate ridica, însă stați fără griji – când turta se va coace, totul va reveni la normal. Se va servi puțin răcită. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pateuri "Bombociki"
Pateuri Bombociki
mai mult...Tutmanik - plăcintă bulgărească
O reţetă populară în Bulgaria, pentru o plăcintă pufoasă şi gustoasă.
mai mult...Pâine cu seminţe
O reţetă ce vă permite să schimbaţi gustul pâinii în dependenţă de tipul de seminţe folosit: de in, dovleac sau floare...
mai mult...
На здоровье
Adăugat: 29.03.2016 16:45большое спасибо за рецепт! Adăugat: 27.03.2016 17:08