Ingrediente
Descriere
Există numeroase variante ale acestei salate. Eu l-am gustat în diverse localuri și adunând detalii am ajuns la un numitor comun.
Etapele de gătit
pas 1. Preparăm dressingul: sosul e foarte simplu, ușor și universal. Nu veti simti niciodata gustul de anșoa, pentru că se transformă în gustul picant al sosului. Jumătate de file de anșoa pisăm cu ulei de olive, adăugăm usturoi și iarăși pisăm (eu utilizez un pisălog), adăugăm iaurt, ulei de olive, suc de lămâie și gustăm dacă e suficient de sărat. De regulă, fileul este foarte sărat, așa că nu mai e nevoie de sare.
pas 2. Tăiem pâinea și preparăm pesmeții ca de obicei.
pas 3. Fileul de pui se presară cu sare, piper, puțin curry și se taie de-a latul pe felioare, apoi se prăjește în ulei de olive pe o tigaie ondulată grill (nu este obligatoriu, însă dacă o aveți, e exact ce trebuie). Dacă nu aveți o astfel de tigaie, atunci prăjiți fileul întreg pe o tigaie simplă la foc moderat până capătă o culoare aurie și nemijlocit înainte de a ”mixa” salata tăieți felii pe diagonală.
pas 4. Frunzele de salată verde se rup și se stropesc deasupra cu o parte din sos, după care se aranjează felii de roșii sau jumătăți de roșii-cherry. Stropim iar cu sos. Apoi aranjăm feliile de pui, jumătățile de ou, stropim din nou cu sos și adăugăm deasupra pesmeți. După care folosim un cuțit pentru curățat legume și cu ajutorul lui tăiem slice-uri (felii) ușoare de parmezan. Salata e gata!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Salată improvizată
O salată ușoară și delicioasă, asociată cu salata Caesar.
mai mult...Salată "Fantezie" cu carne de pui
O salată delicioasă și sățioasă.
mai mult...Salata cu spanac
Am descoperit anul acesta spanacul,crescut de moldoveni,fraged şi plin de vitamine. Vă propun o variantă de salată cu spanac proas...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.