Ingrediente
Descriere
E o reţetă de salată uşoară, care poate fi pregătită şi cu ton din conservă, dar va avea alt gust.
Opţional, se pot adăuga şi ouă fierte de prepeliţă.
Etapele de gătit
pas 1. Frunzele de rucola şi roşiile se spală. Roşiile se taie în jumătăţi(sau în patru). Se pun într-un bol, se adaugă şi măslinele.
pas 2. În alt vas se amestecă 2 linguri de ulei, sucul unei lămâi, usturoiul pisat şi sosul de soia.
pas 3. În amestecul obţinut se marinează fileul de ton, minimum 15 minute.
pas 4. Fiecare bucăţică de peşte se trece prin seminţe de susan, apoi se prăjeşte pe tigaia fierbinte, fără ulei, cam câte 7 minute pe fiecare parte. Nu exageraţi! Carnea trebuie să rămână roz în mijloc. Se răceşte şi se adaugă în bolul cu legume.
pas 5. Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu sosul pesto, sucul de lămâie şi sare. Se toarnă peste salată şi se amestecă.
pas 6. Se rade puţin parmezan.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Ciuperci cu usturoi (de post)

Un fel de mîncare potrivită pentru perioada postului, pentru cei ce stau la regim și nu numai.
mai mult...Salată de limbă și telină

O rețetă cu puține ingrediente și gustoasă.
mai mult...Salata de Boeuf sau salata Olivie

Este greu să ne imaginăm masa de sărbătoare, dar mai ales cea de Revelion, fără tradiționala salată Olivie.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.