Ingrediente
Descriere
Rețeta unei șarlote deosebit de delicioase cu mere, preparate în multicooker
Etapele de gătit
pas 1. Spălăm merele.
pas 2. Le curățim de coajă și le tăiem bucățele.
pas 3. Câteva felii de mere păstrăm pentru decor. Le puteți aranja pe fundul multifierbătorului după preferințe.
pas 4. Separăm albușurile și gălbenușurile. Albușurile le batem cu 2 gr de sare, adăugând treptat zahăr. Inițial batem cu o viteză mică, mărind treptat viteza pentru a obține o spumă densă.
pas 5. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr de vanilie, făină cernută și praf de copt. Este necesar să amestecăm manual și cu mare atenție, deoarece gălbenușurile unite cu făina pot forma repede un aluat dens. Deci amestecăm ușor, nu batem nici într-un caz.
pas 6. Treptat introducem albușurile în gălbenușuri și amestecăm atent.
pas 7. Adăugăm merele.
pas 8. Preparăm în Multicooker 1 oră și 20 de minute în regim ”Coacere”. După trecerea timpului stingem multifierbătorul, dar lăsăm șarlota acolo până se răcește, cel puțin 20-30 de minute. În așa fel turta nu se va lăsa și își va păstra volumul, rămânând pufoasă. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Mere coapte cu brânză

Soțul meu era încântat de aceste mere, deși de la început se uita la ele destul de sceptic, mai exact se uita s...
mai mult...Tort "Poveste"

Cred că majoritatea din noi au gustat măcar o dată acest tort. Şi mai cred că place aproape tuturor. Mai exact,plăcea, cel din var...
mai mult...Biscuiți de ovăz

Probabil nu cunosc persoane care să nu iubească acești biscuiți. La fel ca și turetele dulci, pentru mine acesta e gustul copilări...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.