Ingrediente
Descriere
O tartă delicioasă ce poate fi servită şi copiilor. A fost numită aşa pentru picăturile ce apar pe suprafaţa ei.
Etapele de gătit
pas 1. Făina amestecată cu praful de copt se freacă bine cu untul rece, taiat mărunt. Un gălbenuş se bate cu 2 linguri de zahăr. Se amestecă ambele compoziţii. Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se pune în frigider pentru 30 minute.
pas 2. Umplutura: Brânza dulce se amestecă cu smântâna, 0,5 pahare de zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 lingură de griş şi zahărul vanilat. Se mixează până compoziţia devine vaporoasă.
pas 3. Se întinde aluatul pe fundul formei de copt şi pe pereţi, de vreo 2 cm.
pas 4. Se toarnă umplutura de brânză.
pas 5. Sufleul: Se bat spumă tare 3 albuşuri, adaugând treptat pudra de zahăr.
pas 6. Tarta cu umplutura se coace 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
pas 7. Se scoate din cuptor, se acoperă cu sufleu şi se dă la cuptor pentru încă 10-15 minute, pînă se rumeneşte frumos. Dar nu exageraţi!
pas 8. Se lasă să se răcorească în cuptor, doar deschizând uşa, 40 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească definitiv. Ar putea să se lase un pic. Peste o oră jumătate apar "lacrimile". Cel mai bine să-l faceţi seara pentru a doua zi. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec "Nana Alina" cu nuci, cafea s...
Un chec foarte simplu in preparare, delicios, puhav si deosebit, care ma duce mereu cu gandul in copilarie, pentru ca il gatea foa...
mai mult...Șarlotă în Multicooker
Rețeta unei șarlote deosebit de delicioase cu mere, preparate în multicooker
mai mult...Chec pe chefir
Azi pregatim un chec cu gust fin si foarte gustos.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.