Tiramisu

Tiramisu

Autor :

Ingrediente

Biscuiţi Savoiardi 48 buc.
Cafea 3-4 linguri
Ouă 4 buc.
Mascarpone 500 g
Zahăr pudră vanilat 180 g
Coniac 2 linguri
Cacao 2-3 linguri

Descriere

Un desert apreciat mult de adepţii bucătăriei italiene, dar tot atât de des discutată reţeta acestuia...

Etapele de gătit

pas 1. Albuşurile se bat spumă tare.

step1

pas 2. Gălbenuşurile se bat cu zahărul pudră până acesta se topeşte.

step2

pas 3. Se adaugă mascarponele. Se omogenizează.

step3

pas 4. Compoziţia obţinută se încorporează atent în spuma de albuşuri.

step4

pas 5. Se pregăteşte cafeaua. E nevoie de vreo 500 ml lichid. Tipul şi tăria cafelei o alegeţi după bunul plac. Adaugăm coniacul în cafea(dacă nu o să mănînce şi copiii). Apoi trecem biscuiţii rapid prin acest lichid. Nu exageraţi, se înmoaie foarte repede.

step5

pas 6. Se aranjează pe un platou.

step6

pas 7. Acoperim cu jumătate din cremă.

step7

pas 8. Mai punem un strat de biscuiţi trecuţi prin cafea.

step8

pas 9. Acoperim cu restul de cremă. Se dă la rece măcar pentru 3 ore, apoi se presară cu cacao (sau ciocolată rasă). Vă asigur - e delicios!

step9
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Biscuiţi "Ilenuţa"
Biscuiţi "Ilenuţa"

Nişte biscuiţi fragezi care se fac uşor. Se pot păstra vreo două săptămîni la loc răcoros, în cutie închisă bine...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology