Ingrediente
Descriere
Obțineti varză murată în 5-6 zile după metoda/rețeta dată.
Etapele de gătit
pas 1. Varza, de dorit mai "înfoiată", o tai potrivit, nu foarte mărunt , apoi se freacă cu sare pentru murături, o lingură la un litru de apă.
pas 2. Într-un borcan am adăugat piper boabe, frunză de dafin, muștar boabe, mărar, porumb boabe (optional, am făcut și fără însă nu a fost atât de tare), morcov ras pentru culoare (și fără, a fost frumos). Am adăugat varza și am aplatizat foarte bine.
pas 3. Poți lăsa să se fermenteze în propriul suc sau să adaugi apă fiartă amestecată cu jumătate de lingură de sare.
pas 4. Lași la temperatura camerei, depinde și de temperatură. Poți înțepa varza cu un bețișor de lemn pentru grătar, peste cîteva zile pentru aerare. Noi am servit varza murată la o saptămână, peste încă câteva zile a fost și mai gustoasă, crocantă, aromată. Varza murată o păstrezi la frigider.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Ardei iuti pentru iarna
Ceva specific masculin...
mai mult...Ciuperci marinate
O gustare minunata pentru orice ocazie,care poate fi consumata curent sau pastrata la borcan pina la doua-trei luni la frigider. S...
mai mult...Dulceata de Mere
Cu drag va prezint o reteta simpla si delicioasa de dulceata din mere, pe care intreaga familie o va savura cu placere!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.