Ingrediente
Descriere
Eu coceam și torturi, și mă chinuiam cu diferite tipuri de aluat, însă când venea vorba de checuri pentru mine era mereu o tragedie. Nu îmi puteam găsi o rețetă potrivită, pur și simplu checul mereu nu se primea.
Dar acum, cu mândrie pot adăuga această rețetă în pușculița mea.
În dependență de gust, puteți folosi orice fructe sau pomușoare.
Etapele de gătit
pas 1. Toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei, în special smântâna. Ouăle se bat foarte bine cu zahăr, zahăr vanilat. Topim untul și îl lăsăm să se răcească, după care se adaugă la compusul de ouă și zahăr, apoi punem smântâna și toate ingredientele se amestecă minuțios.
pas 2. Se amestecă făina cu praful de copt și treptat se adaugă în amestecul lichid. Aluatul trebuie să fie mai dens decât de obicei, adică nu trebuie să se prelingă, dar să cadă cu greu de pe furculiță.
pas 3. Turnând amestecul în tavă, deasupra am adăugat coacăză. Dacă folosiți mere sau vișine, mai bine le puneți la fund. Altfel aluatul se va coace foarte greu, din cauza greutății fructelor.
pas 4. L-am copt timp de o ora și 10 minute la temperatura de 180 C. Este important să urmăriți vârful checului și să-l străpungeți cu o scobitoare – dacă scobitoarea rămâne curată, atunci checul este gata.
pas 5. Important! Mulți se plâng că checul „se așează” după coacere. Pentru a evita aceasta, lăsați checul să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă. Îl puteți scoate chiar din tavă, să-l lăsați pe hârtie să-și revină în cuptorul deja zvântat. Din cauza schimbului brusc de temperatură, aluatul fin mereu se va lăsa.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Negresa (de post)
![Negresa (de post)](/pictures/content/2015_11/1504_small.jpg)
Un desert foarte bun pentru perioadele de post şi nu doar.
mai mult...Omuleţi de ciocolată
![Omuleţi de ciocolată](/pictures/content/2016_01/2230_small.jpg)
Nişte prăjituri delicioase pe care le puteţi pregăti împreună cu cei mici atît pentru colindători, cît şi pentru...
mai mult...Chec zebra
![Chec zebra](/pictures/content/2016_01/2346_small.jpg)
Un
mai mult...
Осталась в восторге от этого кекса, готовила уже много раз и каждый раз не перестаю им восхищаться.