Chec pufos cu smântâna

Chec pufos cu smântâna

Autor :

Ingrediente

Ouă 3 buc.
Zahăr 200 g
Zahăr vanilat 3 buc.
Făină de grâu 270 g
Unt 80 g
Smîntînă 200 g
Praf de copt 1 lingurițe
Vișine în suc propriu 300 g

Descriere

Eu coceam și torturi, și mă chinuiam cu diferite tipuri de aluat, însă când venea vorba de checuri pentru mine era mereu o tragedie. Nu îmi puteam găsi o rețetă potrivită, pur și simplu checul mereu nu se primea.

Dar acum, cu mândrie pot adăuga această rețetă în pușculița mea.

În dependență de gust, puteți folosi orice fructe sau pomușoare.

Etapele de gătit

pas 1. Toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei, în special smântâna. Ouăle se bat foarte bine cu zahăr, zahăr vanilat. Topim untul și îl lăsăm să se răcească, după care se adaugă la compusul de ouă și zahăr, apoi punem smântâna și toate ingredientele se amestecă minuțios.

pas 2. Se amestecă făina cu praful de copt și treptat se adaugă în amestecul lichid. Aluatul trebuie să fie mai dens decât de obicei, adică nu trebuie să se prelingă, dar să cadă cu greu de pe furculiță.

pas 3. Turnând amestecul în tavă, deasupra am adăugat coacăză. Dacă folosiți mere sau vișine, mai bine le puneți la fund. Altfel aluatul se va coace foarte greu, din cauza greutății fructelor.

pas 4. L-am copt timp de o ora și 10 minute la temperatura de 180 C. Este important să urmăriți vârful checului și să-l străpungeți cu o scobitoare – dacă scobitoarea rămâne curată, atunci checul este gata.

pas 5. Important! Mulți se plâng că checul „se așează” după coacere. Pentru a evita aceasta, lăsați checul să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă. Îl puteți scoate chiar din tavă, să-l lăsați pe hârtie să-și revină în cuptorul deja zvântat. Din cauza schimbului brusc de temperatură, aluatul fin mereu se va lăsa.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

 • Evgeniya
  271
  Profil
  1

  Осталась в восторге от этого кекса, готовила уже много раз и каждый раз не перестаю им восхищаться.

  Adăugat: 14.01.2016 13:24
  Răspuns

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
 • Danielle Cafe
 • mimi winery
 • Nivalli
 • Detox Delivery
 • Acasa la mama
 • Punct Technology