Ingrediente
Салака 500 g
Apă 500 ml
Sare 2 linguri
Zahăr 1 linguri
Piper negru boabe 1 linguri
Coriandru 2 linguri
Cuișoare 2 buc.
Frunze de dafin 3-4 buc.
Oțet 1 linguri
Descriere
E mult mai bun pregătit acasă.
Etapele de gătit
pas 1. Se spală bine peştele, se absoarbe apa rămasă cu prosoape de hârtie. Toate ingredientele, cu excepţia sării, se pun într-o cratiţă şi se amestecă uşor. Se pune cratiţa la foc şi când începe a fierbe se adaugă şi sarea.
pas 2. Se fierbe 2 minute, apoi se lasă să se răcească.
pas 3. Se aranjează peştele într-o caserolă, se acoperă cu marinada rece şi se pune în frigider sub presă. Se poate servi peste o zi.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Midii în sos de tomate

Ador fructele de mare pentru că se prepară rapid și au un gust extraordinar!
mai mult...Chiftele de peşte în sos de roşii

Chiftele aromate şi suculente, cu un sos dulce-acrişor, cu note picante.
mai mult...Pește cu lămâie la grătar

Pește aromat cu roșii cherry, o bunătate! Plus e o rețetă extrem de ușoară și rapidă.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.