Ingrediente
Салака 500 g
Apă 500 ml
Sare 2 linguri
Zahăr 1 linguri
Piper negru boabe 1 linguri
Coriandru 2 linguri
Cuișoare 2 buc.
Frunze de dafin 3-4 buc.
Oțet 1 linguri
Descriere
E mult mai bun pregătit acasă.
Etapele de gătit
pas 1. Se spală bine peştele, se absoarbe apa rămasă cu prosoape de hârtie. Toate ingredientele, cu excepţia sării, se pun într-o cratiţă şi se amestecă uşor. Se pune cratiţa la foc şi când începe a fierbe se adaugă şi sarea.
pas 2. Se fierbe 2 minute, apoi se lasă să se răcească.
pas 3. Se aranjează peştele într-o caserolă, se acoperă cu marinada rece şi se pune în frigider sub presă. Se poate servi peste o zi.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Macrou la cuptor
![Macrou la cuptor](/pictures/content/2015_12/1730_small.jpg)
Nu ştiu dacă este vreo reţetă mai uşoară de a pregăti peştele.
mai mult...Somon la cuptor cu legume
![Somon la cuptor cu legume](/pictures/content/2015_11/501_small.jpg)
Delicios!
mai mult...Crap umplut
![Crap umplut](/pictures/content/2016_01/2262_small.jpg)
E o reţetă destul de uşoară, chiar dacă sperie la prima vedere. Recomand crapul cu greutatea optimă de 2,5 kg.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.