Lamaie zaharisita cu ciocolata si sare de mare
Ingrediente
Descriere
Un desert cu aroma de citrice, aceste rondele de lamaie zaharisita sunt vegane, fara de gluten si cu putine calorii, sunt dulci si minutate cu un ceai si perfecte in timpul postului. Reteta de pe Peas and Peonies: http://peasandpeonies.com
Etapele de gătit
pas 1. Se feliaza cele 2 lamai foarte fin, aproximativ 10-12 rondele pe lamaie. Se pune o cratita medie, pe jumatate umpluta cu apa la foc. Intre timp, intru-un vas mediu se toarna apa foarte rece si se pune la frigider.
pas 2. Cand incepe apa a fierbe, se ia cratita de pe foc si se adauga feliile de lamai in apa. Se tin in apa 1-2 minute. Apa se arunca, si lamaile imediat se pun in vasul cu apa rece pe 1-2 minutes.
pas 3. Punem o tigaie mare la foc mediu, se adauga cei 500ml de apa si zaharul, se mesteca pana zaharul se dizolva si apa incepe a fierbe. Cand apa incepe a fierbe, se da focul incep, ca apa sa nu clocoteasca, se adauga extractul de vanilie si lamaile intr-un strat. Se fierb (fara a da in clocot) timp de o ora.
pas 4. Cu ajutorul unei furculite, se transfera rondelele de lamai pe o suprafata acoperita cu hartie de pergament si se lasa sa se racoreasca.
pas 5. Odata ce feliile de lamaie s-au racorit, se bucateste ciocolata si se pune intr-un vas mic rezistent la caldura. Se adauga apa fiarta intr-o cratita mica, si se pune la foc mediu. Cand incepe a fierbe apa, vasul cu ciocolata se plaseaza deasupa cratitei, dar sa nu atinga apa, si se lasa acolo pana ciocolata se topeste. Se mesteca doar de cateva ori. Cand ciocolata s-a topit, o luam de pe baia de aburi si una cate una trecem feliile de lamaie doar pe jumate prin ciocolata topita. Le asezam pe hartia de pergament si presuram sare de mare pe ciocolata pentru a intensifica gustul ciocolatei. Le lasam asa cateva ore pana se intăreşte ciocolata sau le punem la frigider pentru un proces de intarire mai rapid.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...
O armonie perfectă de gusturi: smântână şi vişine. Clătitele le-am pregătit după această reţetă
mai mult...Fasole bătută
O mâncare tradițională delicioasă și o sursă excelentă de proteine, fibre și carbohidrați complecsi, cu multe beneficii pent...
mai mult...Gogoşi cu gem (de post)
Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul ...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.