Ingrediente
Descriere
Vreau să vă prezint o rețetă simplă de supă din afumături foarte delicioasă
Etapele de gătit
pas 1. Carnea de vită o tăiem bucățele, turnăm apă și punem cratița la foc. Odată ce apa fierbe și apare spuma, schimbăm apa. Lăsăm să fiarbă la foc mic 20-30 de minute.
pas 2. Între timp tăiem ceapa. Morcovul îl dăm prin răzătoare și împreună cu ceapa înădușim pe tigaie în pastă de tomate.
pas 3. Adăugăm o cantitate mică de apă, astfel încât să acopere puțin legumele.
pas 4. Când carnea va fierbe, adăugăm afumături și salamuri mărunțite. Eu am folosit câte 100 de gr de salam afumat, șuncă și pastramă din piept de pui.
pas 5. Mărunțim castraveții.
pas 6. Măslinele le tăiem cerculețe și punem în cratiță împreună cu castraveții.
pas 7. Adăugăm legumele înădușite. Amestecăm și lăsăm totul la foc mediu pentru 20 de minute. Puteți adăuga și cartofi la discreția voastră.
pas 8. Adăugăm sare la final, înainte de a stinge focul și o facem foarte atent. Ținând cont de faptul că măslinele, castraveții și afumăturile sunt deja sărate, vom avea nevoie de foarte puțină sare. Este preferabil să lăsați soleanka pregătită pentru ceva timp înainte de a o consuma, pentru ca aromele și gusturile să se combine. Se servește cu smântână. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Bors rosu
Este un bors indragit de moldoveni, rusi, ucraineni cu multe legume, iar culoarea rosie fiind data de sfecla rosie. Gustos atit...
mai mult...Soleanca ruseasca
O mîncare ce dispare cu "Ura!" din farfurii,în special a doua zi după un festin...
mai mult...Supă-cremă de dovleac cu rădăcina de țelină,...
Supa cremă din dovleac copt este o supă cu iz de toamnă, perioada dovlecilor plăcintari. Dovleacul pentru supă poate fi ori fiert ...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.