Tort Simfonie de ciocolată

Tort Simfonie de ciocolată

Autor :

Ingrediente

Pandispan 1 buc.
Frisca 35% 750 ml
Ciocolată cu lapte 100 g
Ciocolata neagra 200 g
Gem de vişine 5 linguri
Miez de nuca (maruntit) 1 pahar
Zahăr 1 linguri
Brandy 1 linguri

Descriere

Un desert pentru iubitorii de ciocolată...
Rețeta pandișpanului o găsiți aici

Etapele de gătit

pas 1. Cu o seară înainte (sau cu minimum 4 ore) se pregăteşte ganache-ul. Topiţi pe aburi ciocolata cu lapte cu 250 ml frişcă. Se lasă să se răcorească, apoi se mixează bine.

step1

pas 2. În alt vas se pune pe aburi ciocolata neagră cu 500 ml frişcă pînă se topeşte bine. Cînd se răcoreşte se bate cu mixerul pînă obţinem o cremă deasă.

step2

pas 3. Se taie pandişpanul în două pe orizontală. Gemul de vişine se amestecă cu nuca. Se fierbe un sirop dintr-un pahar de apă cu o lingură de zahăr. Cînd se răcoreşte se adaugă brandy.

step3

pas 4. Se însiropează o parte de blat. Se unge cu amestecul de gem si nuci. Deasupra se pune ganache-ul de ciocolata cu lapte. Se acoperă cu al doilea blat, se însiropează şi se îmbracă in ganache de ciocolată neagră. Se ornează cu ciocolată topită.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Biscuiţi "Ilenuţa"
Biscuiţi "Ilenuţa"

Nişte biscuiţi fragezi care se fac uşor. Se pot păstra vreo două săptămîni la loc răcoros, în cutie închisă bine...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology